Dak Coffee Roasters

E-commerce

Hořká i sladká. Černá i bílá. Káva může mít mnoho podob.

Začtěte se do příběhu nizozemské pražírny Dak Coffee Roasters, která své zákazníky zve na cestu po fascinujícím světě nápoje, bez kterého si řada z nás neumí představit ani jeden den.

Z lásky ke kávě

Může se káva stát vášní? Louis-Philippe Boucher, který pochází z Montrealu a založil značku Dak Coffee Roasters, je živoucím důkazem, že ano.

Pražírna, kterou založil a vede, je unikátním nápadem na kávové podnikání.

Proč?

Dak Coffee Roasters má svou filozofii a misi – té se drží a důsledně ji zavádí do praxe. Louis-Philippe nejen dodává svým zákazníkům kávu té nejvyšší kvality, ale také pečuje o to, aby celý proces její produkce byl etický, udržitelný a neničil životní prostředí.

Louis-Philippe, podobně jako mnoho z nás, na začátku považoval kávu za kofeinový přídavek k mléku a cukru. Průlomem byl výlet do Milána, kde objevil italské espresso.

A tak se zamiloval do kávy.

„S kávou je to jako s vínem nebo pivem. Chci lidem pomáhat objevovat její hloubku a různorodost chutí.“

Tento vztah přerost v opravdovou vášeň, která, jako každá velká láska, vyžaduje čas a práci:

„Po několikaleté práci ve finančním sektoru jsem se rozhodl pro odvážný krok: nechal jsem všeho, čemu jsem se do té doby věnoval, abych vše zasvětil své vášni – kávě.“

- Louis-Phillipe Boucher, Dak Coffee Roasters

V září 2019 se v Amsterdamu narodila značka s názvem Dak Coffee Roasters.

Dak Coffee Roasters prodává svou pečlivě vybranou kávu na internetu. V rámci předplacených balíčků se můžete rozhodnout pro kávy určené na espresso nebo pro pražené kávy připravované překapáváním.

Kávy pocházejí z různých regionů světa – v současné době lze najít v nabídce ovocná zrna z Rwandy nebo sladká z Nikaraguy. Objevují se zde také blendy, tedy autorské směsi zrn od Dak Coffee Roasters.  

Všechna kávová zrna nabízená v pražírně Louise-Philippa patří ke kávám výběrovým, tedy k těm s nejvyšší kvalitou.

Mezi milovníky kávy převládá přesvědčení, že kdo nepil skutečnou výběrovou kávu, ještě nevyzkoušel kávu.

„U výběrové kávy nejde jen o nejlepší zrna a výtečnou kávu, ale také o celistvý zážitek, který je spojen s její přípravou a pitím.“

Mnoho variant kávy

Každá z variant nabízí jedinečný chuťový profil, který uspokojí chutě i těch nejzkušenějších a nejvybíravějších milovníků tohoto aromatického nápoje.

Je to také skvělá volba pro ty, kteří by chtěli hlouběji proniknout do fascinujícího světa kávy.

Dak Coffee Roasters láká milovníky kávy limitovanými edicemi zrn. Lze zde vyzkoušet například ořechovou kávu ze Salvadoru. Díky tomu mohou zákazníci ochutnat různé chutě a vybrat si tu, která jim nejvíce vyhovuje.  

Všechna zrna, která jsou do pražírny dovážena, jsou zelená, tedy ještě ve stádiu před tepelnou úpravou. Díky tomu probíhá celý proces pražení namístě a zákazníci si mohou vychutnat čerstvě praženou kávu.

Za výjimečný charakter vděčí nizozemská pražírna ještě jednomu zásadnímu prvku.

Dak Coffee Roasters a péče o životní prostředí

Často nemáme čas se zamýšlet nad tím, odkud pochází zboží, které každodenně používáme. Někdy výroba produktu, který přináší radost nám a našim blízkým, byla spojena s utrpením a vykořisťováním druhých.

Právě proto se v Dak Coffee Roasters klade velký důraz na etický rozměr vlastního podnikání.

Společnost kontroluje to, zda na plantážích, ze kterých objednává kávu, poctivě platí farmářům a zajišťují jim důstojné podmínky pro život.  

Výběru vhodné plantáže tak předchází detailní průzkum – u Dak Coffee Roasters jsou připraveni zaplatit více, aby měli jistotu, že s každým účastníkem obchodního řetězce je zacházeno eticky a podle hodnot vyznávaných značkou.

Ale starost o životní prostředí překračuje tyto vytyčené principy.

Louis-Philippe má další plány jak zlepšovat toto odvětví obchodu.

„V roce 2020 plánujeme navázat bezprostřední spolupráci s farmáři. Chceme sami navštěvovat plantáže, kontrolovat podmínky práce a rozvíjet partnerské vztahy. Máme také v plánu podporovat prostředí výrobců kávy a investovat do projektů, které budou zlepšovat životní úroveň farmářů.“

Aby byl projekt etického podnikání celistvý, potřebovali u Dak Coffee Roasters ještě jeden dílek skládačky.

Jaký?

Ekologické obaly od Dak Coffee Roasters

Významná část prodeje Dak Coffee Roasters probíhá online. Proto jsou poštovní krabice velmi důležité v procesu doručování u této nizozemské značky.

Bylo třeba vybrat obal v souladu s ekologickým přístupem značky. Proto se Louis-Philippe rozhodl používat Eco white poštovní krabice z nabídky Packhelp, které využil i jako tzv. subscription boxy, tedy předplacené balíčky.  

V tomto rozhodnutí hrála důležitou roli skutečnost, že krabičky jsou z 90 % vyrobeny z recyklovaných materiálů. Navíc po použití mohou být znovu recyklovány a také se hodí k upcyklaci. Je to skvělá volba pro všechny firmy, pro které je důležité minimalizovat špatné vlivy na životní prostředí. Toto rozhodnutí stálo na samotném začátku procesu vytváření ideálního obalu.

Minimalistický design krabičky je založen na kontrastu černé a bílé – je jednouchý, ale zároveň velmi poutavý. Na krabičce se nachází charakteristické logo značky.

Objevuje se zde také zvolání, které má své kouzlo: „Brew me“ – tedy uvař si mě.

Louis-Philippe se s námi podělil o drahocenné zkušenosti z procesu navrhování designu svého balení:  

„Chtěli jsme vytvořit krabičku, která by přitahovala pohledy a vzbuzovala nadšení u našich zákazníků. Pamatovali jsme také na to, aby odpovídala filozofii naší značky – byla minimalistická, ale zároveň odvážná. Krabička také musela vyjadřovat proekologické postoje naší firmy.“

Káva, kterou chcete pít společně 

Dak Coffee Roasters není jen produkt. Je to poutavý příběh o tom, jak se káva vyrábí a jak chutná.

Jde také o druhého člověka, se kterým se můžete společně radovat ze svého oblíbeného nápoje té nejvyšší kvality pocházejícího z etických zdrojů.

Vize značky je celistvá a konzistentní – firma cítí odpovědnost a misi, která je realizována s odvahou a bez kompromisů.

Dak Coffee Roasters má vše potřebné k tomu, aby se stala lídrem mezi evropskými pražírnami.